Kort meteorrapport

Hej igen!

Såhär ett dygn efter toppen på årets Perseider kan jag konstatera att astronomer runt om i landet sett en hel del.

Själv hann jag observera c:a 70 stycken mellan 22.20 och 01.30. (Tiderna är ungefärliga och jag var fullt upptagen att ta hand om besökare, så jag tittade inte jättenoga på klockan.) Några Perseider var riktigt ljusstarka även om jag tyvärr måste erkänna att jag missade en fin bolid (eldklot) som kom några minuter efter att jag slutat observera. Dock har jag hört om den på många håll idag…

Hoppas att ni alla hade en fin kväll. Missade ni stjärnfallen igår så är det inte helt över än. De avtar snabbt i antal, men kommer inte vara helt slut förrän den 24 augusti!

Klara skyar!
Gunnar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>